Naar boven
Voetbalscheenbeschermers

Scheenbeschermers

Voetbalscheenbeschermers

Scheenbeschermers

Scheenbeschermers

Scheenbeschermers zijn een must op het voetbalveld en verplicht voor amateurs en professionals sinds voetbalseizoen 1999-2000. 

De juiste maat scheenbeschermers

Voor maximale bescherming én comfort is de juiste maat scheenbeschermer erg belangrijk. Wanneer de maat en pasvorm niet goed zijn kunnen de scheenbeschermers gaan verschuiven. Hierdoor is niet alleen de bescherming minder maar ook het draagcomfort is dan niet prettig meer. Een goede scheenbeschermer moet maximaal beschermen tegen impacts terwijl je nauwelijks merkt dat je ze aan hebt.
Als vuistregel kun je stellen dat de scheenbeschermer tot zo'n 5 centimeter onder de knie moet aansluiten.

Pasvorm

Omdat je linker- en rechterbeen verschillend zijn bereik je de beste pasvorm met een set scheenbeschermers die bestaan uit een model voor links en een model voor rechts. Op deze manier sluit de scheenbeschermer het beste aan op je onderbenen. 

Enkelbeschermers

Verschillende modellen zijn voorzien van enkelbescherming. Deze scheenbeschermers zijn meestal voorzien van een sok waarin de enkelbeschermers verwerkt zijn. Niet iedereen vindt dit prettig voetballen, maar uiteraard is het goed om ook de blessuregevoelige enkels goed te beschermen.

Scheenbeschermers fixeren

Om ervoor te zorgen dat je scheenbeschermers goed op hun plek blijven zitten zijn deze vaak voorzien van een sok of worden er sleeves bijgeleverd. Uiteraard kun je ook een losse set sleeves kopen óf de beschermers fixeren met tape.