Naar boven

Advies voetbalschoenen

Bij ABSOLUTE TEAMSPORT vind je altijd als eerste de nieuwste collecties en modellen voetbalschoenen van de topmerken Nike, adidas en Puma. Weet je nog niet precies welke voetbalschoen je nodig hebt? Lees onderstaande informatie over voetbalschoenen zodat je weet welke schoen je nodig hebt op welke ondergrond.

Kunstgrasvoetbalschoenen

KunstgrasvoetbalschoenenKunstgras voetbalschoenen staan ook wel bekend als Artificial Ground (AG) of Turf (TF) voetbalschoenen. Deze voetbalschoenen zijn meestal voorzien van meerdere kortere noppen om maximale grip te krijgen op kunstgras. Tevens is met het ontwerp van de zool rekening gehouden met de slijtage van het kunstgras. Deze slijtage zal hierdoor tot een minimum beperkt worden. Een speciale variant is de turfvoetbalschoen. De turfschoenen zijn vaak ook geschikt voor hardere ondergronden zoals bevroren velden of voor op gravel. 

Bekijk hier onze collectie:
Firm Ground voetbalschoenen

Firm Ground VoetbalschoenenDeze schoenen zijn geschikt om te voetballen op natuurgras. De noppen hebben een zodanige vorm en lengte dat deze de meeste grip bieden op een ondergrond van gras.
Het aantal noppen en de lengte van de noppen op Firm Ground voetbalschoenen varieert. Het is afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de speler wat de voorkeur verdiend. 

Bekijk hier onze collectie:
Soft Ground voetbalschoenen

Soft Ground voetbalschoenenEen speciale variant van de Firm Ground voetbalschoen is de Soft Ground voetbalschoen. Deze schoenen zijn geschikt voor natte en modderige natuurgrasvelden. De noppen zijn langer en meestal zijn het er niet meer dan 6 of 8. Hierdoor sta je net wat steviger op het veld. Het nadeel is wel dat de stabiliteit door het beperkte aantal noppen iets minder kan zijn. Door de materiaalkeuze en structuur van de zool zullen modder en plaggen zich ook minder makkelijk ophopen tussen de noppen. Deze voetbalschoen is ook populair onder keepers. Door de langere noppen sta je als keeper letterlijk steviger in je schoenen. Doordat je als keeper veel minder loopt is de iets mindere stabiliteit geen probleem.

Bekijk hier onze collectie:
Multi Ground voetbalschoenen

Multi Ground VoetbalschoenenDeze schoenen zijn een compromis tussen Firm Ground (gras) en Artificial Ground (kunstgras) voetbalschoenen. De zolen zijn voorzien van zowel FG- als AG-noppen. Deze combinatie en de juiste noppenbezetting zorgen ervoor dat je op beide soorten ondergronden goede grip hebt. Praktisch als je uit speelt en je niet weet op wat voor veld je moet voetballen. Voor natuurgrasvelden die erg nat zijn of lang gras hebben zijn deze schoenen minder geschikt. Deze voetbalschoenen kun je ook vaak herkennen aan de benamingen: FG/AG en MG. De letters FG/AG staan voor de combinatie van Firm Ground en Artificial Ground. De letters MG staan voor Multi Ground.

Bekijk hier onze collectie:

Zaalvoetbalschoenen

ZaalvoetbalschoenenDeze schoenen zijn geschikt voor in de zaal maar meestal ook voor op straat. De zolen hebben een gladdere structuur, of zijn voorzien van heel veel kleinere noppen zodat je goede grip hebt in de zaal. Over het algemeen geven de zolen van indoor voetbalschoenen ook niet af op synthetische ondergronden zodat je ze met een gerust hart in de gym- of sportzaal kunt gebruiken.

Bekijk hier onze collectie:

Leren voetbalschoenen

Door het gebruik van moderne materialen is het aanbod leren voetbalschoenen wat kleiner. Er zijn echter spelers die niet anders willen. Groot voordeel is dat leren voetbalschoenen naar je voeten gaan staan naarmate je ze langer gebruikt. Zeker deze schoenen hebben wel extra zorg nodig. Droog ze na elke wedstrijd goed af en behandel ze regelmatig met een kwalitatief onderhoudsproduct. Je kunt er dan seizoenen lang plezier van hebben. Leren schoenen zijn er voor gras, kunstgras en voor de zaal.

Bekijk hier ons assortiment:


Onderhoudstips voetbalschoenen

Om lang plezier te hebben van jouw voetbalschoenen kun je onderstaande tips hanteren:

 • Maak de buitenkant na elke wedstrijd schoon met een licht vochtige doek.
 • Droog voetbalschoenen na elke wedstrijd en schoonmaakbeurt af met een droge absorberende doek.
 • Laat je schoenen niet drogen in de zon of op een verwarming. Dit geldt zeker voor leren schoenen.
 • Als de schoenen heel erg nat zijn kun je ze opvullen met proppen papier die je een paar keer vervangt.
 • Bewaar je schoenen in een apart vak van je sporttas. In ieder geval niet samen met natte handdoeken of voetbalkleding.
 • Haal de schoenen bij thuiskomst zo snel mogelijk uit je tas zodat ze kunnen drogen/ventileren.
 • Indien er losse inlegzolen inzitten kun je deze het beste verwijderen als je de schoenen niet gebruikt.
 • Behandel leren voetbalschoenen regelmatig met een goede ledercreme.
 • Controleer de schoenen regelmatig op oneffenheden en scherpe randjes.
 • Zorg dat je altijd een nieuw paar veters in je tas hebt zitten en extra noppen indien je afschroefbare noppen hebt.
 • Bekijk hier binnenkort de nieuwe Nike Mercurial Dream Speed voetbalschoenen